• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Naminiai kruasanai

2022-03-28 by Kulinarė 1 Comment

Naminiai kruasanai

Kruasanai – tai visiška prancūziška klasika. Šiuos švelnius, burnoje tirpstančius šedevrus galite pasigaminti ir Jūs namuose. Jų gaminimas nėra toks jau ir sudėtingas. Labiausiai atbaidantis dalykas – tai laikas, kurį reikia skirti šių kepinių gamybai. Bet jeigu pasiryžote tam, tai tikrai nenusivilsite.

Kruasanams reikės

  • 500g miltų
  • 150ml pieno
  • 150ml vandens
  • 60g cukraus
  • 300g sviesto
  • 7g sausų mielių
  • 1 kiaušinio

Gaminimas

  1. Įdubenį sudedame miltus, cukrų, mieles bei druską ir išmaišome.
  2. Pilame pieną su vandeniu ir užminkome tešlą. Minkome tol, kol gausime vientisą tešlą.
  3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
  4. Iš tešlos suformuojame keturkampį ir dedame ant kepimo skardos.
  5. Apklojame rankšluosčiu, ant viršaus maistine plėvele ir paliekame šiltai apie 2 valandas, kad tešla iškiltų.
  6. Tada perdedame tešlą į šaldytuvą ir apliekame nuo 1 iki 8 valandų.
  7. Galite iš anksto pasiruošti sviestą. Palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tada įvyniokite į maistinę plėvelę ir suspauskite į didelį blyną (nedidelės kepimo formos dydžio). Dėkite atgal į šaldytuvą ir palikite iki kol jis bus reikalingas. Tik nepamirškite prieš naudojant jį vėl išimti ir palaikyti kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.
  8. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir iškočiojame į 30×30 dydžio kvadratą.
  9. Per vidurį ant tešlos dedame sviestą.
  10. Tada imame vieną tešlos kampą ir lenkiame link vidurio. Lygiai taip pat padarome su kitais kampais. Gauname voką.
  11. Tada iškočiojame tešlą į pailgą lakštą, maždaug 40-50cm.
  12. Imame vieną pailgos tešlos galą ir lenkiame iki vidurio. Tada imame kitą kraštą ir taip pat užlenkiame ant viršaus. Kaip knygą.
  13. Tešlą vėl dedame ant kepimo skardos. Uždengiame rankšluosčiu bei maistine plėvele ir vėl dedame į šaldytuvą nuo 1 iki 8 valandų.
  14. Pakartokite tai dar bent 2 kartus. Po paskutinio karto leiskite tešlai pastovėti šaldytuve nuo 4 iki 12 valandų.
  15. Kai jau esate pasiruošę kepti kruasanus, iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją trikampėliais, priklausomai nuo to, kokio dydžio kruasanų norėsite.
  16. Imkite trikampio apačią ir vyniokite ragelį iki viršutinio kampo.
  17. Sudėkite ragelius į kepimo skardą ir palikite pastovėti apie 2 valandas.
  18. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
  19. Ragelius aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.
  20. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, kol pasidarys gražios auksinės spalvos.
  21. Skanaus!

Taip pat, šiuos kruasanus galite kepti ir su įvairiais įdarais, tokiais kaip šokoladas, migdolai, sūris ir pan. Tokiu atveju įdarą dėkite ant paruoštų trikampėlių ir tuomet juos suvyniokite. Patikėkite, bus labai skanus!

Už receptą dėkojame Mindaugui.

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Pyragėliai ir bandelės

 

Panašūs receptai

Uogų galetė
Uogų galetė
Moliūginis pyragėlis
Moliūginis pyragėlis
Cinamoninės bandelės
Cinamoninės bandelės

Previous Post: « Salotos su silke ir saldžiąja bulve
Sekantis įrašas: Kiaušinienė su baklažanais ir morkomis »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Kruasanai su kumpiu ir sūriu | Receptai, patiekalai – Kulinare.lt parašė:
    2022-04-08 23:59

    […] turite laiko ir noro, būtinai pasigaminkite naminius kruasanus […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Virtos didelės pupos su česnaku Virtos didelės pupos su česnaku
  • Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu Makaronai su šonine ir grietinėlės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt