• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Naminiai mėsainiai

2021-01-13 by Kulinarė Palikti komentarą

Naminis mėsainis

Jums reikės:

  • 4 mėsainio bandelių
  • 300g smulkintos kiaulienos
  • Mėgstamų prieskonių mišinio paplotėliui (naudojau druską, pipirus, rūkytos paprikos miltelius, karį)
  • Saujos smulkintos Iceberg salotos
  • 3-4 pievagrybių
  • 1 svogūno
  • 1 nubraukto šaukšto cukraus
  • 2 arb. š. balzamiko
  • Mėgstamo sūrio (naudojau sūrio lapelius mėsainiams)
  • Saldžių bulvyčių (kadangi skubėjau, pirkau šaldytas, bet bulvytės gamintos namie – daug skaniau)

Padažui:

  • 3 šaukštų graikiško jogurto
  • 2 šaukštų majonezo
  • 1 smulkiai supjaustyto marinuoto agurko
  • žiupsnelio druskos ir pipirų
  • aitrios paprikos miltelių (pagal kiekvieno skonį)
  • šiek tiek česnako granulių

Ruošimo eiga:

  1. Pirmiausiai pasiruošiu mėsainių paplotėlį.
  2. Smulkintą kiaulieną sumaišau su prieskoniais, skirtais paplotėliui, ir susiformuoju kotletukus.
  3. Pasiruošiu padažą, kuriuo tepsiu mėsainių bandeles. Visus ingridientus tiesiog sumaišau į vientisą masę.
  4. Tuomet sudedu bulvytes į skardą ir dedu į orkaitę 20-25 minutėms.
  5. Svogūną supjaustau puslankiais, pievagrybius taip pat supjaustau juostelėm ir sudedu į keptuvę.
  6. Kai svogūnai ir pievagrybiai įgauna gelsvą atspalvį dedu šaukštą cukraus ir balzamiko actą. Viską pakepu kol gražiai karamelizuojasi.
  7. Iceberg salotą smulkiai supjaustau.
  8. Apatinę bandelės dalį pakepu sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus.
  9. Išėmus patepu naminiu padažu.
  10. Dedu kepti maltinukus. Kai iškepa dedu ant mėsainio apatinės dalies. Uždedu sūrį, pakepintus pievagrybius ir svogūnus bei kelioms minutėms dedu į orkaitę.
  11. Kol orkaitėje kepa apatinė dalis, ant keptuvės paskrudinu viršutinę dalį, tuomet tepu padažu ir dedu iceberg salotą.
  12. Kai ištraukiu mėsainį iš orkaitės uždedu viršutinę dalį, įsidedu bulvyčių ir einu valgyti.
  13. Kad ir kaip patiktų Mc’Donald’as, naminių mėsainių tikrai nepakeis. Nes namie gamintas maistas – sveikesnis ir sotesnis.
  14. Skanaus!

Už receptą dėkojame – Viktorijai.

Kategorijos:Dešrainiai ir mėsainiai, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Pusryčių burgeris
Pusryčių burgeris
Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais
Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais
Juodųjų Pupelių Burgeris Su Daržovėmis
Juodųjų Pupelių Burgeris Su Daržovėmis

Previous Post: « Lašiša tešloje
Sekantis įrašas: Moliūgų sriuba »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt