
Jums reikės:
- 4 mėsainio bandelių
- 300g smulkintos kiaulienos
- Mėgstamų prieskonių mišinio paplotėliui (naudojau druską, pipirus, rūkytos paprikos miltelius, karį)
- Saujos smulkintos Iceberg salotos
- 3-4 pievagrybių
- 1 svogūno
- 1 nubraukto šaukšto cukraus
- 2 arb. š. balzamiko
- Mėgstamo sūrio (naudojau sūrio lapelius mėsainiams)
- Saldžių bulvyčių (kadangi skubėjau, pirkau šaldytas, bet bulvytės gamintos namie – daug skaniau)
Padažui:
- 3 šaukštų graikiško jogurto
- 2 šaukštų majonezo
- 1 smulkiai supjaustyto marinuoto agurko
- žiupsnelio druskos ir pipirų
- aitrios paprikos miltelių (pagal kiekvieno skonį)
- šiek tiek česnako granulių
Ruošimo eiga:
- Pirmiausiai pasiruošiu mėsainių paplotėlį.
- Smulkintą kiaulieną sumaišau su prieskoniais, skirtais paplotėliui, ir susiformuoju kotletukus.
- Pasiruošiu padažą, kuriuo tepsiu mėsainių bandeles. Visus ingridientus tiesiog sumaišau į vientisą masę.
- Tuomet sudedu bulvytes į skardą ir dedu į orkaitę 20-25 minutėms.
- Svogūną supjaustau puslankiais, pievagrybius taip pat supjaustau juostelėm ir sudedu į keptuvę.
- Kai svogūnai ir pievagrybiai įgauna gelsvą atspalvį dedu šaukštą cukraus ir balzamiko actą. Viską pakepu kol gražiai karamelizuojasi.
- Iceberg salotą smulkiai supjaustau.
- Apatinę bandelės dalį pakepu sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus.
- Išėmus patepu naminiu padažu.
- Dedu kepti maltinukus. Kai iškepa dedu ant mėsainio apatinės dalies. Uždedu sūrį, pakepintus pievagrybius ir svogūnus bei kelioms minutėms dedu į orkaitę.
- Kol orkaitėje kepa apatinė dalis, ant keptuvės paskrudinu viršutinę dalį, tuomet tepu padažu ir dedu iceberg salotą.
- Kai ištraukiu mėsainį iš orkaitės uždedu viršutinę dalį, įsidedu bulvyčių ir einu valgyti.
- Kad ir kaip patiktų Mc’Donald’as, naminių mėsainių tikrai nepakeis. Nes namie gamintas maistas – sveikesnis ir sotesnis.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Parašykite komentarą