Tai vienas paprasčiausių ir vienas pigiausių desertų, kuriuos galite nesunkiai pasiruošti namuose ir mėgautis prie kavos puodelio ar papuošti morengais kitus konditerijos gaminius.
Naminiams morengams reikės
- 150g cukraus
- 3 kiaušinių baltymų
- 1/2 valg. š. citrinos sulčių (nebūtina)
- 2 arb. š. vanilinio cukraus
Gaminimas
- Pirmiausia išplakame baltymus iki standžių putų.
- Toliau plakdami, dedame šaukštą cukraus. Kai cukrus gerai įsimaišęs, dedame dar vieną šaukštą ir taip kol sudėsime visą.
- Galiausiai suplakame vanilinį cukrų bei citrinos sultis.
- Galutinai išplaktas baltymas turi būti blizgus bei standus. Standumą galite patikrintį apvertę dubenį, iš jos baltymas turi neiškristi.
- Gautą masę sudedame į konditerinį maišelį.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Ant skardos spaudžiame norimo dydžio morengus.
- Dedame saldumynus į orkaitę, įkaitiną iki 120 laipsnių.
- Kepame 1-1,5val priklausomai nuo jų dydžio.
- Baigus kepti, orkaitę išjunkite ir praverkite dureles bei palaikykite morengus dar apie valandą.
- Ir viskas! Nesudėtingas naminių morengų receptas.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
Parašykite komentarą