
Anties kulšelėms reikės
• 4 ančiukų kulšelių
• 2 svogūnų
• 4 didelių bulvių
• 20 g kietojo Džiugo sūrio
• 250 ml Granini obuolių sulčių
• 1 arb. š. Toskanos prieskonių
• 20g sviesto
• 100ml pieno (virinto)
• 100ml bulvių nuoviro
Padažui reikės
• 1 v.š. rudojo cukraus (be kaupo)
• 115 g šaldytų vyšnių
• 60 ml vandens
• pusė a.š. bulvių krakmolo
• 1 v.š. vandens
Gaminimas
- Ančiukų kulšeles gerai nuplauti ir nusausinti. Išrinkti likusias plunksneles.
- Tuomet apkepti įkaitintoje keptuvėje po 6 min. iš abiejų pusių (kepimo metu nevartyti). Sudėti į puodą, kuriame troškinsite.
- Riebaluose, kurie išsiskyrė kepant kulšeles, apkepti pusžiedžiais pjaustytus svogūnus iki šie suminkštės.
- Paruoštus svogūnus sudėti į puodą su kulšelėmis, įberti toskanos prieskonių, pagardinti druska, pipirais pagal skonį ir užpilti obuolių sultimis.
- Troškinti apie 1 val. 30 min.
- O kol kulšelės troškinasi, pasiruošiame padažą.
- Į prikaistuvį suberti vyšnias, užberti cukraus (nepadauginti, nes padažas turi gautis saldžiarūgštis) ir užpilti vandeniu.
- Virti, kol vyšnios suminkštės (~5 min).
- Sutirštinimui įpilti krakmolą, tirpintą vandenyje, ir dar kelias sekundes maišant pakaitinti.
- Bulves nulupti, padalinti į 4 dalis, sudėti į puodą, įberti druskos ir užkaisti virti likus maždaug 30 min. iki kulšelių troškinimo pabaigos.
- Bulvėms išvirus skystį nukošti, bet neišpilti, nes jo prireiks.
- Įdėti sviesto ir pradėti trinti jas, sutrynus įpilti nuoviro ir virinto pieno. Gerai permaišius suberti sūrį ir dar kartą permaišyti.
- Paruoštas kulšeles patiekti su bulvių koše ir padažu.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Justinai.
Parašykite komentarą