• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Nuo kaulo byrančios troškintos anties kulšelės

2023-01-29 by Kulinarė Palikti komentarą

Troškintos anties kulšelės

Anties kulšelėms reikės

• 4 ančiukų kulšelių
• 2 svogūnų
• 4 didelių bulvių
• 20 g kietojo Džiugo sūrio
• 250 ml Granini obuolių sulčių
• 1 arb. š. Toskanos prieskonių
• 20g sviesto
• 100ml pieno (virinto)
• 100ml bulvių nuoviro

Padažui reikės

• 1 v.š. rudojo cukraus (be kaupo)
• 115 g šaldytų vyšnių
• 60 ml vandens
• pusė a.š. bulvių krakmolo
• 1 v.š. vandens

Gaminimas

  1. Ančiukų kulšeles gerai nuplauti ir nusausinti. Išrinkti likusias plunksneles.
  2. Tuomet apkepti įkaitintoje keptuvėje po 6 min. iš abiejų pusių (kepimo metu nevartyti). Sudėti į puodą, kuriame troškinsite.
  3. Riebaluose, kurie išsiskyrė kepant kulšeles, apkepti pusžiedžiais pjaustytus svogūnus iki šie suminkštės.
  4. Paruoštus svogūnus sudėti į puodą su kulšelėmis, įberti toskanos prieskonių, pagardinti druska, pipirais pagal skonį ir užpilti obuolių sultimis.
  5. Troškinti apie 1 val. 30 min.
  6. O kol kulšelės troškinasi, pasiruošiame padažą.
  7. Į prikaistuvį suberti vyšnias, užberti cukraus (nepadauginti, nes padažas turi gautis saldžiarūgštis) ir užpilti vandeniu.
  8. Virti, kol vyšnios suminkštės (~5 min).
  9. Sutirštinimui įpilti krakmolą, tirpintą vandenyje, ir dar kelias sekundes maišant pakaitinti.
  10. Bulves nulupti, padalinti į 4 dalis, sudėti į puodą, įberti druskos ir užkaisti virti likus maždaug 30 min. iki kulšelių troškinimo pabaigos.
  11. Bulvėms išvirus skystį nukošti, bet neišpilti, nes jo prireiks.
  12. Įdėti sviesto ir pradėti trinti jas, sutrynus įpilti nuoviro ir virinto pieno. Gerai permaišius suberti sūrį ir dar kartą permaišyti.
  13. Paruoštas kulšeles patiekti su bulvių koše ir padažu.
  14. Skanaus!

Už receptą dėkojame Justinai.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai

 

Panašūs receptai

Paprastas vištienos karis su daržovėmis
Paprastas vištienos karis su daržovėmis
Orkaitėje kepta traški vištiena
Orkaitėje kepta traški vištiena
Sultinga anties krūtinėlė
Sultinga anties krūtinėlė

Previous Post: « Kepta žuvis alaus tešloje
Sekantis įrašas: Citrininiai ledų pyragaičiai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt