
Reikės:
- 1Kg kiaulienos sprandinės
- 3 vidutinio dydžio morkų
- 2 svogūnų
- 5 bulvių
- 1/2 paprikos
Mėsos marinavimui:
- 2 šaukštų majonezo
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- kepsnių prieskonių
- druskos
- pipirų
- saldžiosios paprikos miltelių
Ruošimo eiga:
- Kiaulienos spradinę susipjaustom vidutinio dydžio kepsniais ir pamarinuojame.
- Paliekame porai valandų, dar geriau jei marinuojame iš vakaro.
- Kepimui naudojau špižinį arba dar kitaip ketaus puodą.
- Jo dugną išklojau pjaustytais svogūnais ir morkomis, tuomet dedame kepsnius, ir ant viršaus vėl dedame morkyčių.
- Tuomet sudedu kubeliais pjaustytą papriką ir į keturias dalis pjaustytas bulves.
- Kepiau 1 valandą, 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Mėsa buvo sultinga ir minkšta, puikiai išsitroškino.
- Manau sekantį kartą dėsiu daugiau daržovių.
- Mėsą patiekiau su šviežiomis salotomis ir česnakiniu padažu.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Parašykite komentarą