Reikės:
- 5 obuolių
- 100g sviesto
- 1/2 puodelio cukraus
- 3 kiaušinių
- 1 1/2 puodelio miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- Cukraus pudros (nebūtina)
Gaminimo eiga:
- Obuolius nulupame, perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius ir supjaustome puseles riekelėmis, bet riekelių neatskiriame.
- Kambario temperatūros sviestą ir cukrų išplakame iki purumo.
- Sudedame kiaušinius ir viską vėl gerai išplakame.
- Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Miltus įmaišome į kiaušinių masę. Tešla turėtų būti gana tiršta.
- Kepimo indą ištepame sviestu.
- Į kepimo indą supilame tešlą.
- Obuolių puseles atsargiai, kad nesubyrėtų, įspaudžiame į tešlą.
- Jei norisi, obuolius galima pabarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
- Kepame pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių arba iki kol į pyragą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą