Ingridientai
- Druskos – 0.1 arbatinis šauktštelis
- Pieno – 190ml
- Cukraus – 1 šaukštas
- Kvietinių miltų – 90g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Cukraus pudros – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Cukraus – 1 arbatinis šauktštelis
- Citrinos žievelių – 1g
- Vanilės ekstrakto – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sviesto – 3 šaukštai
- Mėlynių – 50g
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Į didelę torto formą dedame sviestą ir dedame į orkaitę, kad ištirptų.
- Tuo tarpu blenderyje sumaišome kiaušinius, miltus, šiltą pieną, 1 valg. š. cukraus, vanilės ekstraktą, žiupsnelį druskos ir viską sutriname vidutiniu greičiu iki vientisos masės.
- Atsargiai iš orkaitės išimame formą su ištirpusiu sviestu. Pasukinėjame skardą, kad sviestas pasiskirstytų po dugną, o kas lieka supilame į tešlą ir dar kartą išmaišome.
- Supilame tešlą į formą ir dedame į orkaitę. Kepame apie 20-25 minutes.
- Kol blynai kepa sumaišome mėlynes, 1 arb. š. cukraus bei citrinos žievelę ir paliekame pasimarinuoti.
- Blynui iškepus perkeliame jį ant grotelių ir paliekame šiek tiek atvėsti.
- Supjaustome blyną į 4 dalis, dedame į lėkštes, pabarstome cukraus pudra ir uždedame mėlynių.
- Skanaus!
Parašykite komentarą