• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Orkaitėje kepta karka

2023-01-01 by Kulinarė Palikti komentarą

Orkaitėje kepta karka

Kepta karka – turbūt vienas populiariausių lietuviškų patiekalų. Šis receptas laiko prasme gana ilgas, bet nepagailėję laiko ir pasiruošę iš anksto, turėsite nuostabaus skonio nuo kaulų byrančią mėsytę, todėl gaminsite dar ir dar 🙂

Keptai karkai reikės

  • 1-1.5kg kiaulės karkos
  • 2.5l šviesaus alaus
  • 0.5 arb. š. raudonėlio
  • 1 arb. š. kmynų
  • 0.5 arb. š. kalendros
  • 2 valg. š. medaus
  • 1-2valg. š. garstyčių
  • 5 skiltelių česnako
  • 2 svogūnų
  • lauro lapų
  • 1 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 arb. š. pipirų žirnelių
  • 1 valg. š. druskos

Gaminimas

  1. Puode sumaišome alų su raudonėliais, kmynais bei kalendra.
  2. Dedame karką į alų (kad apsemptų) ir, jei turime, sunkesniu daiktu prislėgiame.
  3. Dedame į šaldytuvą ir marinuojame apie 12 valandų.
  4. Mėsai išsimarinavus, dedame puodą su mėsa ir marinatu ant viryklės.
  5. Dedame į kelias dalis perpjautą svogūną, pipirus, druską, lauro lapus, kalendrą bei sladžiają papriką ir viską užverdame.
  6. Marinatui užvirus su mažiname ugnį iki mažos ir silpnai verdame apie 2.5-3 valandas. Jei marianto išgaravo per daug, įpilame vandens, kad karka būtų apsempta.
  7. Karkai išvirus, išimame iš marinato ir padarome apie 15 įpjovų, tokių, kad tilptų maži česnako griežinėliai.
  8. Į skilutes sukišame česnakų griežinėlius.
  9. Įtriname karką medumi ir garstyčiomis.
  10. Dedame karką į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame, kol apskrus iki Jūsų norimo lygio, bet nemažiau 30 minučių.
  11. Patiekiame su keptomis bulvėmis ir raugintais kopūstais.
  12. Skanaus!

Už receptą dėkojame Mindaugui.

Kategorijos:Kiaulienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Kiauliena vyno padaže
Kiauliena vyno padaže
Mėsos kukuliai su marinaros padažu
Mėsos kukuliai su marinaros padažu

Previous Post: « Jautienos antrekoto kepsnys
Sekantis įrašas: Orkaitėje kepta traški vištiena »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt