Kepta karka – turbūt vienas populiariausių lietuviškų patiekalų. Šis receptas laiko prasme gana ilgas, bet nepagailėję laiko ir pasiruošę iš anksto, turėsite nuostabaus skonio nuo kaulų byrančią mėsytę, todėl gaminsite dar ir dar 🙂
Keptai karkai reikės
- 1-1.5kg kiaulės karkos
- 2.5l šviesaus alaus
- 0.5 arb. š. raudonėlio
- 1 arb. š. kmynų
- 0.5 arb. š. kalendros
- 2 valg. š. medaus
- 1-2valg. š. garstyčių
- 5 skiltelių česnako
- 2 svogūnų
- lauro lapų
- 1 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1 arb. š. pipirų žirnelių
- 1 valg. š. druskos
Gaminimas
- Puode sumaišome alų su raudonėliais, kmynais bei kalendra.
- Dedame karką į alų (kad apsemptų) ir, jei turime, sunkesniu daiktu prislėgiame.
- Dedame į šaldytuvą ir marinuojame apie 12 valandų.
- Mėsai išsimarinavus, dedame puodą su mėsa ir marinatu ant viryklės.
- Dedame į kelias dalis perpjautą svogūną, pipirus, druską, lauro lapus, kalendrą bei sladžiają papriką ir viską užverdame.
- Marinatui užvirus su mažiname ugnį iki mažos ir silpnai verdame apie 2.5-3 valandas. Jei marianto išgaravo per daug, įpilame vandens, kad karka būtų apsempta.
- Karkai išvirus, išimame iš marinato ir padarome apie 15 įpjovų, tokių, kad tilptų maži česnako griežinėliai.
- Į skilutes sukišame česnakų griežinėlius.
- Įtriname karką medumi ir garstyčiomis.
- Dedame karką į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame, kol apskrus iki Jūsų norimo lygio, bet nemažiau 30 minučių.
- Patiekiame su keptomis bulvėmis ir raugintais kopūstais.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
Parašykite komentarą