Keptai šoninei reikės
- ~500g šoninės (idealiausia jeigu riebalų ir raumenų santykis bus 50/50)
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. prieskonių kepsniams
- žiupsnelis juodųjų pipirų
- 1 v. š. obuolių acto
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
Obuolių sidro padažui reikės
- 300ml nealkoholinio obuolių sidro
- 2 v. š. skysto medaus
- 1 v. š. pomidorų padažo
- 1 v. š. krakmolo (be kaupo)
- žiupsnelis maltos uoginės paprikos (NEPADAUGINTI, nes gali būti per aštru)
Gaminimas
- Kiaulienos šoninės gabaliuką pasidėti odele žemyn, padaryti ~ 2 cm įpjovas skersai ir išilgai.
- Susimaišyti prieskonių mišinį iš druskos, pipirų ir kepsnių prieskonių.
- Į įpjovas suberti prieskonius ir gerai įtrinti.
- Apversti šoninę odele į viršų, prieskonių perteklių nuvalyti, apvynioti folija taip, kad odelė liktų neuždengta.
- Odelę patepti obuolių actu, tolygiai pabarstyti druska.
- Kepti 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija apie 1 val. 40 min. Neatidarinėjant ir netikrinant.
- Praėjus laikui mėsą išimti, odelę gausiai sutepti alyvuogių aliejumi.
- Grąžinti kepti 200 laipsnių temperatūroje su vėjelio funkcija dar apie 30-40 min.
- Giliame puode susimaišyti visus padažui skirtus ingredientus ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pradės tirštėti.
- Patiekti galite su bulvių piurė, daržovių garnyru ir padažu.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Justinai.
Parašykite komentarą