• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Orkaitėje kepta traški vištiena

2023-01-08 by Kulinarė Palikti komentarą

Orkaitėje kepta traški vištiena

Greito maisto restoranuose parduodamą traškią vištieną nesunkiai pasigaminkite namie. Tam nereikia nieko ypatingo, ruošimas labai paprastas ir nereikia kepti aliejuje!

Traškiai vištienai reikės

  • 8 vištienos blauzdelių

Vištienos marinatui reikės

  • 2 puodelių pasukų
  • 0.5 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. vištienos prieskonių
  • 0.5 arb. š. saldžiosios paprikos
  • 0.5 svogūno
  • 0.25 arb. š. česnakų miltelių
  • 0.25 arb. š. juodųjų pipirų
  • 1/2 citrinos
  • 5 čiobrelio šakelių
  • 1 valg. š. Tabasco padažo

Traškiai plutelei reikės

  • 2 puodelių smulkintų kukurūzų dribsnių
  • 0.33 puodelio džiūvėsėlių
  • 2 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
  • 1.5 arb. š. druskos
  • 0.5 arb. š. svogūnų miltelių
  • 0.5 arb. š. česnakų miltelių
  • 1 arb. š. džiovintų petražolių
  • 1.5 arb. š. saldžiosios paprikos

Gaminimas

  1. Sudedame blauzdeles į indą marinavimui.
  2. Sudedame visus marinato prieskonius ir šiek tiek įtriname paukštieną.
  3. Dedame smulkintą svogūną, Tabasco padažą, pilame pasukas bei citrinos sultis.
  4. Dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis bent 6 valandoms arba per naktį.
  5. Atskirame puode sumaišome traškiai plutelei reikalingus ingredientus.
  6. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Pastatome kepimo skardą su grotelėmis. Jei reikia ištepame ar apipurškiame aliejumi.
  7. Imame blauzdeles po vieną, apibarstome dribsniais ir greitai dedame į orkaitę. Skubame tam, kad dribsniai nespėtų sugertų daug drėgmės.
  8. Kepame apie 45-60 minučių, kol vištienos vidus bus iškepęs, o išorė pasidarys traški bei auksinės spalvos.
  9. Patiekiame su mėgstamomis salotomis.
  10. Skanaus!

Už receptą dėkojame Mindaugui.

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai

 

Panašūs receptai

Sultinga anties krūtinėlė
Sultinga anties krūtinėlė
Vištienos krūtinėlė, troškinta grietinėlės ir grūdėtų garstyčių padaže
Vištienos krūtinėlė, troškinta grietinėlės ir grūdėtų garstyčių padaže
Vištienos iešmeliai
Vištienos iešmeliai

Previous Post: « Orkaitėje kepta karka
Sekantis įrašas: Naminiai morengai »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt