
Greito maisto restoranuose parduodamą traškią vištieną nesunkiai pasigaminkite namie. Tam nereikia nieko ypatingo, ruošimas labai paprastas ir nereikia kepti aliejuje!
Traškiai vištienai reikės
- 8 vištienos blauzdelių
Vištienos marinatui reikės
- 2 puodelių pasukų
- 0.5 arb. š. druskos
- 1 arb. š. vištienos prieskonių
- 0.5 arb. š. saldžiosios paprikos
- 0.5 svogūno
- 0.25 arb. š. česnakų miltelių
- 0.25 arb. š. juodųjų pipirų
- 1/2 citrinos
- 5 čiobrelio šakelių
- 1 valg. š. Tabasco padažo
Traškiai plutelei reikės
- 2 puodelių smulkintų kukurūzų dribsnių
- 0.33 puodelio džiūvėsėlių
- 2 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
- 1.5 arb. š. druskos
- 0.5 arb. š. svogūnų miltelių
- 0.5 arb. š. česnakų miltelių
- 1 arb. š. džiovintų petražolių
- 1.5 arb. š. saldžiosios paprikos
Gaminimas
- Sudedame blauzdeles į indą marinavimui.
- Sudedame visus marinato prieskonius ir šiek tiek įtriname paukštieną.
- Dedame smulkintą svogūną, Tabasco padažą, pilame pasukas bei citrinos sultis.
- Dedame į šaldytuvą ir paliekame marinuotis bent 6 valandoms arba per naktį.
- Atskirame puode sumaišome traškiai plutelei reikalingus ingredientus.
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Pastatome kepimo skardą su grotelėmis. Jei reikia ištepame ar apipurškiame aliejumi.
- Imame blauzdeles po vieną, apibarstome dribsniais ir greitai dedame į orkaitę. Skubame tam, kad dribsniai nespėtų sugertų daug drėgmės.
- Kepame apie 45-60 minučių, kol vištienos vidus bus iškepęs, o išorė pasidarys traški bei auksinės spalvos.
- Patiekiame su mėgstamomis salotomis.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
Parašykite komentarą