Virtinukams reikės
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 200g
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Vandens – 100ml
- Kvietinių miltų – 1.5 arb. šaukšt.
- Fermentinis sūrio – 100g
- Česnako skiltelių – 1vnt.
- Sviesto – 3 šaukštai
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 100g
- Svogūnų – 1vnt.
- Virtinukų su grybais – 500g
Gaminimas
- Virtinukus išverdame ir nusausiname.
- Įkaitiname keptuvę ir išlydome 2 valg. š. sviesto. Į sviestą dedame smulkintą česnaką, pilame aliejų ir sudedame virtus virtinukus.
- Kepame ant vidutinės ugnies vis pamaišydami, kol virtinukais apskrus.
- Apkeptus virtinukus dedame į kepimo indą.
- Toje pačioje keptuvėje su 1 valg. š. sviesto pakepame smulkintą svogūną su kiaulienos šonine.
- Dubenyje sumaišome grietinę su vandeniu, miltais ir tarkuotu sūriu.
- Beriame druskos ir pipirų, supilame svogūnus su šonine. Išmaišome ir supilame ant virtinukų.
- Kepimo indą dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą keptuvę ir kepame apie 20 minučių.
- Patiekiame šiltus.
- Skanaus!
Parašykite komentarą