Ingridientai
- Maltų juodųjų pipirų – 0.1 arbatinis šauktštelis
- Imbierų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Citrinos sulčių – 45ml
- Pomidorų – 1300g
- Cukraus – 150g
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 1 arbatinis šauktštelis
- Muskato – 0.1 arbatinis šauktštelis
- Gvazdikėlių – 0.1 arbatinis šauktštelis
- Kumino miltelių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Cinamono – 0.1 arbatinis šauktštelis
Gaminimas
- Pirmiausia nuplikome pomidorus, kad nusiluptų odelė (sudedame pomidorus į verdantį vandenį ir kaitiname 2-3 minutes).
- Pomidorus sudedame į puodą, suberiame visus prieskonius ir uždengtą puodą kaitiname ant vidutinės ugnies kol padažas užvirs.
- Užvirus padažui nuimame puodo dangtį, sumažiname ugnį ir padažą kaitiname apie 1,5 valandos, kol džemas sutirštės.
- Šis padažas puikiai tiks prie mėsos kukulių ar jūros gėrybių patiekalų.
[…] patiekiame su ypatingu pomidorų džemu ar citrininiu kario […]