Ingridientai
- 250ml vandens
- 1/3 puodelio (50g) „Shallots“ susmulkintų svogūnų
- 1/2 arb. šaukšto maltų pipirų
- 1/2 arb. šaukšto druskos
- 1/2 puodelio (125ml) baltojo vyno acto
- 2 valg. šaukštai (30g) grietinėlės
- 300g sviesto be druskos
Šis padažas puikiai tinka prie daržovių, žuvies ar su jūros gėrybėmis
Gaminimas
1. Užkaičiame prikaistuvį ir sumaišome vandenį, svogūnus, pipirus, druską bei actą. Palaukiame, kol užvirs ir verdame apie 20 minučių. Jei verdant turinys ryškiai sumažės, tuomet įpilkite dar vandens. Svogūnams suminkštėjus, sutrinkite juos šaukštu spausdami per sietelį.
2. Praėjus 20 minučių turėtų likti apie pusę stiklinės (125ml) mišinio. Jei turite daugiau ar mažiau, tuomet nupilkite arba įpilkite šiek tiek vandens.
3. Sumažinkite ugnį ir į mišinį supilkite grietinėlę. Nuolat maišydami šluotele nedideliai gabalėliais po truputį dėkite sviestą (sviestas būtinai turi būti kambario temperatūros). Sudėjus didžiąją dalį sviesto sumažinkite liepsną minimaliai, kiek įmanoma.
4. Sudėję visą sviestą, dar šiek tiek pamaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Padažą laikykite šiltai, kad nesukietėtų atvėsęs. Patartina patiekti iš karto. Jei naudosite padažą vėliau, tuomet vėl uždėkite ant lengvos ugnies ir nuolat maišydami pašildykite, kol turėsite vientisą skystą turinį.
5. Skanaus!
Parašykite komentarą