• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Bazilikų padažas

2010-04-13 by Kulinarė 2 komentarai

Itališkas pesto padažas

Pesto padažas – tai tradicinis itališkas patiekalas, kilęs iš Genujos regiono. Šis puikiai pasaulyje žinomas bazilikų padažas yra naudojamas tiek gaminant makaronus, tiek su virtomis bulvėmis ar pupomis. Čia pateikiame keletą skirtingų šio padažo variantų.

Bene garsiausias yra Pesto padažas:

Ingridientai

  • 200g šviežių bazilikų
  • 100g kedro riešutų
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 150g ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 150g tarkuoto parmezano
  • druskos

Gaminimas

  1. Pirmiausia, švelniai paskrudiname kedro riešutus sausoje keptuvėje.
  2. Bazilikus perplauname ir paliekame, kad nudžiūtų.
  3. Nuskintus lapelius sudedame į elektrinę trintuvę, pasūdome šaukšteliu druskos, supilame pusę nurodyto aliejaus ir sutriname.
  4. Supilame likusį aliejų, sudedame riešutus ir tris ketvirčius nurodyto kiekio parmezano sūrio. Triname, kol masė įgaus vienalytę kreminę konsistenciją. Jei per tiršta, įpilame šlakelį vandens.
  5. Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus ir kelias sekundes jame apskrudiname česnaką ir sudedame į trinamą masę ir įmaišome.
  6. Padažą patiekti su virtais makaronais.

Salotoms pagardinti:

Ingridientai

  • 250ml alyvuogių aliejaus
  • 80ml obuolių sidro acto
  • 3 valg. š. medaus
  • 1 ryšulėlis bazilikų
  • 2 skiltelės česnako

Baziliko padažas žuvies bei kiaušinių patiekalams. Jums reikės:

Ingridientai

  • 220 g majonezo
  • 2 arb. š. balto vyno acto
  • 0,5 arb. š. cukraus
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 15 g baziliko

Gaminimas

  1. Iš majonezo, acto, cukraus, druskos bei sutrintų bazilikų darome vientisą masę. Padažas turi būti atšaldytas.

Kategorijos:Italų, Padažai, Patiekalai ir jų receptai, Salotoms Tagged With: aliejus, bazilikas, česnakas, kedro riešutai, mišrainė, parmezano sūris, Pesto padažas, receptas, top receptai

 

Panašūs receptai

Mango užpilas salotoms
Mango užpilas salotoms
Majonezas
Majonezas
Tradicinis majonezas
Tradicinis majonezas

Sekantis įrašas: Salotos su grūdėta varške »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt