Ingridientai
*3 kiaušinio tryniai
*2 v.š. raudono vyno acto
*150g sviesto
*3 v.š. peletrūno acto
*1 šviežias svogūnas
*1 v.š. džiovinto peletrūno
*1 v.š. petražolių
*druska ir pipirai
Gaminimas
Į mažą padažui ruošti skirtą indą pilame vyno actą, peletrūno actą ir sudedame smulkintą svogūną. Ant silpnos ugnies kaitiname actą, kol nugaruoja apie 1,5 šaukšto. Actą perkošiame, kad neliktų svogūno ir padedame kelioms minutėms,kad atvėstų.
Į drungną actą sudedame kiaušinio trynius ir išmaišome.
Padažo indą dedame į didesnį indą su verdančiu vandeniu ir maišydami po gabaliuką sudedame sviestą. Maišome kol padažas ima tirštėti. Beriame druskos ir pipirų, sudedame peletrūną, petražoles ir dar kelias minutes maišome.
Bernaise (béarnaise) padažo pagrindas yra ilgas ir vienodas maišymas. Padažas turi būti vientisa tiršta masė.
Šis padažas puikiai tinka su kepsniais, vištiena, kepta žuvimi ar daržovėmis.
Parašykite komentarą