Ingridientai
- 20 mažų šviežių bulvių
- 20 ridikėlių
- sauja šviežių krapų
- 300g šviežių didelių pupų (galima keisti ir žirneliais, pvz. šaldytis, jei nėra galimybės įsigyti šviežių pupų, tačiau skonis truputį skirsis)
- 1 v.š. citrinų sulčių
- sauja mėtų lapelių
- sauja baziliko lapelių
- 30g parmezano sūrio
- 1 skiltelės česnako
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
- Bulves išverdame su lupenomis.
- Pupas išverdame (šviežios pupos verda neilgai) ir nuimame žievelę. Inde pupas sutriname kartu su česnaku. Į trintas pupas supilame citrinos sultis, sudedame baziliką bei mėtas, pilame aliejų, dedame žiupsnelį druskos bei pipirų ir visa tai gerai išmaišome.
- Išvirtas bulves dedame į įkaitintą keptuvę ir 3-4 minutes skrudiname (kartu su žieve) iš visų pusių. Apkeptas bulves dedame į lėkštę (1 asmeniui 5 bulves), užberiame saują griežinėliais pjaustytų ridikų, pabarstome smulkintais krapais.
- Ant viršaus pilame 1 v.š. pupų pesto ir pabarstome parmezano sūriu.
- Bulves galima patiekti tiek šiltas tiek ir šaltas.
[…] Kaip garnyras prie šio kepsnio labai tiktų bulvių ir ridikėlių mišrainė su pupų pesto. […]