
Ingridientai
- 1,5kg pomidorų
- 10 česnako skiltelių
- 1 svogūnas
- 0,5 a.š. čili pipiro
- 100ml aliejaus
- 50ml acto
- 1,5 v.š. cukraus
- 2 v.š. druskos
- pipirai
Gaminimas
Česnakus nulupame ir sukapojame.
Svogūną nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Pomidorus nublančiruojame ir nulupame odelę. Pomidorus sumalame.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame pusę česnakų, kuriuos ant vidutinės ugnies kepame apie 1-2 minutes.
Po popros minučių į keptuvę sudedame maltus pomidorus, svogūną, likusius česnakus, suberiame visus prieskonius bei actą ir išmaišę verdame padažą apie valandą ant silpnos ugnies.
Pomidorų padažą supilstome į stiklainius ir užsukame. Apverčiame dangteliais žemyn ir bent valandai uždengiame šiltai.
[…] Patiekiame su daržovėmis ir pomidorų padažu. […]