Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Garstyčių – 1 šaukštas
- Grietinės (30%) – 250g
- Citrinos sulčių – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Medaus – 1 šaukštas
Gaminimas
- Gaminimas labai paprastas – visus reikalingus produktus gerai sumaišome ir prieš patiekiant valandą palaikome šaldytuve.
- Šis padažas puikiai tiks prie užkandžių ar keptos vištienos.
[…] Virtas morkas ir virtas bulves sutarkuojame stambesne tarka (geriausia burokine) ir sumaišome su krakmolu, kiaušiniais, baziliku, druska ir pipirais. Minkome tešlą rankomis (jei labai šlapia tešla, tai beriame dar krakmolo). Keptuvėje įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir dedame drėgnomis rankomis suformuotus blynelius, kuriuos kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Švelniai apskrudusius blynelius patiekiame su grietine ar grietinės ir garstyčių padažu. […]