• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Harisos padažas

2010-07-07 by Kulinarė 2 komentarai

Harisos padažas

Ingridientai

  • Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
  • Čili pipirų – 1vnt.
  • Česnako skiltelių – 1vnt.
  • Kmynų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Pomidorų – 2vnt.

Harisa – tai tradicinis Tuniso padažas, kuris plačiai vartojamas ir šiaurės Afrikoj (Maroke, Libijoje ir t.t.). Harisa gaminama iš Piri Piri pipirų, čili pipirų, pomidorų, bei kitų priedų, todėl yra labai aštraus skonio. Šio padažo skonis labai priklauso nuo regiono, nes gaminant šį padažą, dedame skirtingi priedai: kalendra, kuminas, citrinos sultys, skirtingos pipirų rūšys.
Harisa patiekiama tiek su mėsos patiekalais, tiek kaip užkandžio sudedamoji dalis, patiekiama su žuvimi bei daržovėmis.

Gaminimas

  1. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odelę.
  2. Išimame sėklas iš čili pipiro.
  3. Į dubenį sudedame pomidorus, pipirus, aliejų, česnaką, druską bei kmynus ir viską gerai susmulkiname elektriniu smulkintuvu.

Kategorijos:Įvairūs padažai, Padažai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: aliejus, česnakas, čili pipiras, kmynai, padažas, pomidorai

 

Panašūs receptai

Lengvas pomidorų padažas picai
Lengvas pomidorų padažas picai
Totoriškas majonezo padažas
Totoriškas majonezo padažas
Tradicinis majonezas
Tradicinis majonezas

Previous Post: « Petražolės
Sekantis įrašas: Salotų padažas »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Džiūvėsiuose keptas baklažanas | KULINARE.LT parašė:
    2020-04-29 13:15

    […] Kiaušinio baltymus išplakame su trupučiu druskos. Baklažanus supjaustome griežinėliais ir pabarstome miltais iš abiejų pusių. 4-5 v.š.aliejaus įkaitiname keptuvėje. Imame gabaliuką baklažano, pamirkome kiaušinio plakinyje ir apvolioję džiūvėsiuose dedame į keptuvę, kur kepame po 2 minutes iš abiejų pusių. Džiūvėsiuose keptą baklažaną patiekiame šiltą su čili padažu ar harisos padažu. […]

    Atsakyti
  2. Šakšuka (Shakshouka) | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-22 06:13

    […] 1 v.š. Harisos […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt