Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Čili pipirų – 1vnt.
- Česnako skiltelių – 1vnt.
- Kmynų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Pomidorų – 2vnt.
Harisa – tai tradicinis Tuniso padažas, kuris plačiai vartojamas ir šiaurės Afrikoj (Maroke, Libijoje ir t.t.). Harisa gaminama iš Piri Piri pipirų, čili pipirų, pomidorų, bei kitų priedų, todėl yra labai aštraus skonio. Šio padažo skonis labai priklauso nuo regiono, nes gaminant šį padažą, dedame skirtingi priedai: kalendra, kuminas, citrinos sultys, skirtingos pipirų rūšys.
Harisa patiekiama tiek su mėsos patiekalais, tiek kaip užkandžio sudedamoji dalis, patiekiama su žuvimi bei daržovėmis.
Gaminimas
- Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odelę.
- Išimame sėklas iš čili pipiro.
- Į dubenį sudedame pomidorus, pipirus, aliejų, česnaką, druską bei kmynus ir viską gerai susmulkiname elektriniu smulkintuvu.
[…] Kiaušinio baltymus išplakame su trupučiu druskos. Baklažanus supjaustome griežinėliais ir pabarstome miltais iš abiejų pusių. 4-5 v.š.aliejaus įkaitiname keptuvėje. Imame gabaliuką baklažano, pamirkome kiaušinio plakinyje ir apvolioję džiūvėsiuose dedame į keptuvę, kur kepame po 2 minutes iš abiejų pusių. Džiūvėsiuose keptą baklažaną patiekiame šiltą su čili padažu ar harisos padažu. […]