Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 100g
- Citrinos sulčių – 30ml
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.1 arbatinis šauktštelis
- Vandens – 60ml
- Kiaušinių trynių – 3vnt.
Gaminimas
- Užverdame pusę puodo vandens ir ant jo pastatome karščiui a šaukšt.arų dubenį. Į jį sudedame kiaušinių trynius ir maišome, kol jie taps tirštesni.
- Įpilame 1 valg. š. karšto vandens ir maišome, kol tryniai dar sutirštės. Taip kartojame tris kartus.
- Sutirštėjus tryniams supilame citrinos sultis. Nuimame dubenį nuo garų ir kiaušinius supilame į išlydytą sviestą.
- Lėtai išmaišome, įberiame druskos ir pipirų.
- Vartojame iškart dar šiltą.
- Hollandaise padažas ypač tinka su kiaušiniu ar šparagais.
[…] šonine, garstyčiomis, sviestu, grybais, muskatu, petražolėmis, rozmarinu, actu, čiobreliais, Holandaise padažu, […]