Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sauso balto vyno – 50ml
- Pomidorų – 1000g
- Alyvuogių aliejaus – 50ml
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 1 arbatinis šauktštelis
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Pomidorus smulkiai sumalame (geriausia su elektriniu smulkintuvu).
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintą svogūną bei česnakus, kuriuos kepame apie 5 minutes, kol švelniai paruduoja.
- Po 5 minučių supilame vyną ir kepame, kol beveik visas vynas išgaruoja.
- Išgaravus skysčiui sudedame pomidorus, beriame pagal skonį druskos ir pipirų, sudedame čili pipirą, išmaišome ir verdame padažą apie 30 minučių vis pamaišydami mediniu šaukštu.
- Itališką Arabiata padažą patiekiame su virtais penne makaronais (patiekalas vadinamas Penne rigate).
Parašykite komentarą