Ingridientai
*1 didelė raudona paprika
*2-3 švieži svogūnėliai
*2 v.š. grietinėlės
*1,5 v.š. sviesto
*druska ir pipirai
*1 v.š. pomidorų pastos
*50ml sultinio
Gaminimas
Papriką apskrudiname ant atviros ugnies (tinka su žvake) iki kol pradeda paprikos oda luptis. Dra šiltą papriką dedame į kepimo maišelį, dedame į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, ir kepame 10-15 minučių. Iškeptą papriką labai susmulkiname (geriau elektriniu smulkintuvu).
Į keptuvę pilame sultinį ir dedame sviestą. Suberiame smulkintus svogūnus, kuriuos kepame apie 3 minutes. Po trijų minučių į keptuvę dedame grietinėlę, papriką, beriame druskos ir pipirų, sudedame pomidorų pastą, išmaišome ir dar 3-4 minutes kaitiname ant silpnos ugnies.
Keptos paprikos padažą patiekiame su apkepais ir žuvies patiekalais. Taip pat tinka su makaronais ar kitais miltiniais patiekalais.
Parašykite komentarą