Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 200ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Morkų – 2vnt.
- Kopūstų – 300g
- Žiedinių kopūstų – 200g
- Kvietinių miltų – 1 šaukštas
- Česnako skiltelių – 3vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
Gaminimas
- Morkas nulupame ir supjaustome griežinėliais.
- Kopūstą supjaustome nedideliais gabaliukais.
- Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame pjaustytas morkas ir kopūstus, kuriuos kepame apie 4 minutes.
- Mentele išimame iš keptuvės trečdalį keptų daržovių ir dedame į atskirą dubenį. Į keptuvę su likusiomis daržovėmis sudedame smulkintą kalafiorą, svogūną, česnaką ir visas daržoves kepame dar 5 minutes.
- Į dubenį su trečdaliu daržovių supilame grietinėlę, miltus, druską, pipirų ir viską sutriname iki vientisos masės elektriniu smulkintuvu.
- Padažą pilame ant daržovių keptuvėje ir ant silpnos ugnies kaitiname iki virimo.
- Šį padažą patiekiame su virtais ryžiais ar makaronais.
Parašykite komentarą