• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Prancūziškas Beurre Blanc padažas

2011-02-01 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 200ml balto sauso vyno
  • 50ml balto vyno acto
  • 250g sviesto
  • druska
  • 2 v.š. grietinėlės
  • 2,5 v.š. smulkinto svogūno

Gaminimas


Padažui virti skirtame inde sumaišome vyną su actu, sudedame labai smulkiai pjaustytą svogūną ir ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kaitiname kol nugaruoja daugiau nei pusę vyno su actu. Supilame grietinėlę ir maišydami kaitiname porą minučių. Beriame druskos. Sudedame kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir visą laiką maišydami ištirpiname sviestą. Ištirpus sviestui dar porą minučių smarkiai maišydami kaitiname ir nuimame nuo ugnies.
Beurre Blanc padažu paskaniname jūros gėrybių patiekalus, tinka su paukštienos valgiais, daržovėmis bei kiaušiniais.

Kategorijos:Mėsos ir paukštienos patiekalams, Žuviai ir jūros gėrybems Tagged With: baltas vynas, baltojo vyno actas, grietinėlė, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)
Bazilikų ir česnakų padažas
Bazilikų ir česnakų padažas
Saldžiarūgštis padažas vištienai
Aštrus saldžiarūgštis padažas

Previous Post: « Saldi varškės duona
Sekantis įrašas: Artišokų tapenade »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt