Ingridientai
- 200ml balto sauso vyno
- 50ml balto vyno acto
- 250g sviesto
- druska
- 2 v.š. grietinėlės
- 2,5 v.š. smulkinto svogūno
Gaminimas
Padažui virti skirtame inde sumaišome vyną su actu, sudedame labai smulkiai pjaustytą svogūną ir ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kaitiname kol nugaruoja daugiau nei pusę vyno su actu. Supilame grietinėlę ir maišydami kaitiname porą minučių. Beriame druskos. Sudedame kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir visą laiką maišydami ištirpiname sviestą. Ištirpus sviestui dar porą minučių smarkiai maišydami kaitiname ir nuimame nuo ugnies.
Beurre Blanc padažu paskaniname jūros gėrybių patiekalus, tinka su paukštienos valgiais, daržovėmis bei kiaušiniais.
Parašykite komentarą