Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Pomidorų – 4vnt.
- Paprikų (žaliųjų) – 1vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Pomidorus nuplikome ir nulupame odeles.
- Elektriniu smulkintuvu pirmiausia sumalame papriką ir svogūną, tada dedame nuplikytus pomidorus bei česnakus. Įberiam druskos.
- Pomidorų masę pilame į puodą ar gilią keptuvę ir ant vidutinės ugnies kaitiname iki užvirimo. Kaitinant pradės rinktis nuo daržovių vanduo, tai šaukštu nusemiame jį. Tik užvirus nuimame nuo ugnies ir atvėsiname.
- Pomidorų padažą galime iškart vartoti arba užkonservuoti supylus į stiklainį ir padėjus į šaldytuvą.
[…] Patiekiame su naminiu pomidorų padažu. […]