Ingridientai
- Majonezo – 200g
- Citrinos sulčių – 15ml
- Petražolių – 5g
- Kaparėlių – 0.25 arb. šaukšt.
- Marinuotų agurkėliu – 15g
- Palynų – 1 arbatinis šauktštelis
Gaminimas
- Visus produktus susmulkinti ir gerai išmaišyti su elektriniu maišikliu ir palikti bent valandai šaldytuve.
- Tinka ne tik prie žuvies, bet ir įvairių užkandžių(tik darant prie užkandžių, reikėtų sumažinti citrinos sulčių kiekį).
[…] Svogūnus supjaustome žiedais ir žiedus dar pusiau. Heko filė supjaustome nedideliais gabaliukais ir pabarstome druska bei pipirais. Dubenyje sumaišome miltus, džiūvėsius, vandenį bei kiaušinį. Į tešlą beriame druskos ir pipirų. Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Imame žuvies gabaliuką, ant jo dedame vieną pusę svogūno žiedo, pamirkome tešloje ir dedame į įkaitintą aliejų svogūnu aukštyn. Kepame vieną pusę porą minučių, tada atsargiai apverčiame ir pusę su svogūnu kepame dar porą minučių. Keptą heką su svogūno žiedais patiekiame šiltą su majonezu ar pelyno padažu. […]