Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Česnakų – 20g
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Graikinių riešutų – 150g
- Parmezano sūrio – 30g
- Bazilikų – 300g
Pesto padažas – vienas populiariausių pagardų pasaulyje, kurio, receptų variantų yra daug. Šis padažas vartojamas tiek su daržovėmis, tiek prie mėsos patiekalų, tačiau labiausiai makaronų padažams.
Gaminimas
- Elektriniu smulkintuvu ar trintuvu inde sumalam kartu baziliką, riešutus, česnaką ir sūrį. Į gautą masę lėtai supilame aliejų ir pagardiname druska ir pipirais.
- Pesto padažas su graikiniais riešutais patiekiame su makaronų, mėsos ar daržovių patiekalais.
Parašykite komentarą