
Ingridientai
- 1,5kg pomidorų
- 1kg raudonų/geltonų paprikų
- 4 skiltelės česnako
- 100ml aliejaus
- 40ml acto
- 0,25 a.š. maltos kalendros
- 2 v.š. cukraus
- 1,5 v.š. druskos
- pipirai
Gaminimas
Paprikas nuvalome ir sumalame.
Pomidorus nublančiruojame ir nulupę juos sumalame.
Česnakus ir svogūną nulupame ir supjaustome.
Įkaitiname gilią keptuvę su aliejumi ir sudedame svogūną bei česnakus, suberiame kalendrą ir kepame apie 3 minutes. Po po keletos minučių sudedame pomidorus ir paprikas, beriame cukrų ir druską, išmaišome ir ant silpnos ugnies verdame apie 45-50min. Po 50 minučių supilame actą, išmaišome ir dar 10 minučių kaitiname.
Pomidorų ir paprikų padažą supilstome į stiklainius ir sandariai uždarome.
Laikome vėsioje vietoje.
Parašykite komentarą