
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Konservuotų pomidorų – 800g
- Bazilikų (džiovintų) – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Pomidorų pastos – 100g
- Česnako skiltelių – 5vnt.
- Petražolių – 2 šaukštai
- Svogūnų – 2vnt.
- Česnako drožlių – 0.5 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Į puodą supilame aliejų ir sudedame smulkintus svogūnus bei česnakus.
- Kepame keletą minučių, kol daržovės švelniai pagels. Sudedame pomidorų pastą ir gerai išmaišome.
- Sudedame smulkintus konservuotus pomidorus, įberiame druskos ir pipirų, česnako drožlių, džiovintų svogūnų prieskonių, baziliko ir petražolių. Dar kartą gerai išmaišome ir ant labai silpnos ugnies verdame mažiausiai 5 valandas.
- Paruoštą padažą galima užsandarinti stiklainiuose.
[…] spagetti padažas […]