
Šis pupelių česnakinis padažas tinka tiek su virtomis ar keptomis daržovėmis, tiek su bulvių traškučiais ar skrudinta duona.
Pupelių ir česnakų padažui reikės:
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnakų – 35g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Petražolių – 10g
- Konservuotų pupelių – 200g
- Svogūnų laiškų – 10g
- Krapų – 2 šaukštai
Gaminimas
- Virtas (konservuotas) pupeles nusausiname ir sumalame.
- Sudedame supjaustytus ir šaukšte aliejaus pakeptus česnakus, smulkintus žalumynus, įberiame druskos, pipirų ir viską sumaišome.
- Supilame likusį aliejų ir šaukštu išmaišome.
- Skanaus!
Padažą patiekite prie įvairių daržovių, bulvių arba saldžiųjų bulvių traškučių.
Parašykite komentarą