Ingridientai
*2 saliero lapkočiai
*100g sviesto
*100g poro
*1 a.š. čili pipiro
*3 v.š. grietinės
*druska ir pipirai
*50g karšto rūkymo kumpio
Gaminimas
Keptuvėje įkaitiname sviestą ir sudedame smulkintą salierą, porą bei kumpį ir kepame viską apie 4 minutes.
Suminkštėjus salierui sudedame į keptuvę smulkintą čili pipirą, beriame druskos ir pipirų ir grietinę. Viską išmaišome ir ant silpnos ugnies kaitiname dar 3-5 minutes.
Salierų padažą patiekiame su keptomis daržovėmis (ypač tinka su bulvėmis) ar virtomis kruopomis.
[…] Bulves nulupame ir sutarkuojame bulvine tarka. Į dubenį suberiame miltus, dedame kiaušinį, pilame vandenį, sudedame tarkuotas bulves ir beriame druskos. Išminkome tešlą. Tešla turi nebekibti prie rankų (esant kibimui, beriame dar miltų). Iškočiojame tešlą (0,5cm storio) ir supjaustome nedideliais kvadratukais ir dedame į puodą su verdančiu vandeniu. Verdame skryliukus apie 10 minučių (kol iškylą į viršų). Išvirus nupilame vandenį ir patiekiame su sviesto ar salierų padažu. […]