Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Bulvių – 1000g
- Pieno – 200ml
- Svogūnų laiškų – 5g
- Krapų – 1 šaukštas
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Silkių – 100g
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 100g
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Išverdame bulves.
- Smulkiai supjaustome kiaulienos šoninę ar lašinukus ir sudedame į keptuvę. Kepame kelias minutes ant vidutinės ugnies.
- Į keptuvę sudedame smulkiai pjaustytą silkės filė ir išmaišome. Kepame apie 4 minutes.
- Suberiame miltus, gerai išmaišome ir užpilame pienu. Kaitiname kol padažas pradeda virti.
- Tik pradėjus kilti burbuliukams sudedame smulkintus krapus, svogūnų laiškus , beriame truputį druskos ir pipirų.
- Paruoštą padažą pilame ant virtų bulvių. Valgome užsigerdami kefyru.
[…] silkės padažas […]