Ingridientai
*2 v.š. sviesto
*2 v.š. miltų
*150ml pieno
*200g fermentinio sūrio
*druska ir pipirai
Gaminimas
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame miltus, kuriuos pakepam apie porą minučių. Pradėjus gelst miltams supilame pieną, išmaišome ir ant silpnos ugnies kaitiname apie 10 minučių, kol padažas sutirštėja ir pradeda virti.
Užvirus padažui, suberiame tarkuotą sūrį, beriame žiupsnį druskos ir pipirų. Uždengę kaitiname ant silpnos ugnies sūrio padažą. kol išsilydo sūris.
Šis sūrio padažas puikiai tinka su makaronais ir įvairiais užkandžiais.
[…] dedame ant rankšluostinio popieriaus. Kepti bulvių kukulius su špinatais patiekiame su šiltu sūrio padažu ar romoulade […]