Ingridientai
- Druskos – 0.2 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 3 šaukštai
- Česnako skiltelių – 1vnt.
- Sviesto – 4 šaukštai
Gaminimas
- Sviestą išlydome ir į jį sudedame grietinę bei įberiame druskos. Kaitiname ant silpnos ugnies iki virimo temperatūros.
- Jei naudojame česnaką, tai jį susmulkintą dedame tik pradėjus lydyti sviestą.
[…] Puode užverdame 1l pasūdyto vandens ir į jį sudedame smulkintą kalafiorą, kurį 3 minutes verdame. Išvirtą kalafiorą nusausiname ir sumalame kartu su virtomis bulvėms. Sudedame miltus, krakmolą, kiaušinius, beriame druskos ir pipirų ir rankomis viską išminkome. Įkaitiname keptuvę su 2-3 šaukštais aliejaus. Drėgnomis rankomis suformuojame blynelius ir kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių kol švelniai apskrunda (kepimo laikas priklauso nuo blynelių storumo). Virtų bulvių ir kalafiorų blynelius patiekiame šiltus su sviesto ir grietinės padažu. […]