Ingridientai
- 100g petražolių,
- 100g majonezo,
- 100g grietinės,
- 1 v.š. balto vyno acto,
- 40g svogūno laiškų,
- 0,25 a.š. džiovinto peletrūno,
- 0,5 a.š. džiovinto baziliko,
- 0,3 a.š. cukraus,
- druska.
Gaminimas
Petražoles bei svogūnų laiškus dubenyje elektriniu smulkintuvu susmulkiname iki vientisos masės.
Dubenyje sumaišome majonezą su grietine, baziliku, peletrūnu, sumaltomis petražolėmis ir svogūnų laiškais. Pilame actą, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir išmaišome.
Prieš patiekdami šį padažą palaikome bent 1 valandą šaldytuve.
Žaliasis padažas puikiai tiks prie šviežių daržovių salotų.
Parašykite komentarą