Lengvai paruošiamas ir nepaprastai aromatingas vištienos karis su daržovėmis.
Vištienos kariui reikės
- 3 valg. š. raudonojo kario pastos
- 3 česnako skiltelių
- 2 valg. š. aliejaus
- 1 valg. š. imbiero
- 2 Shallot svogūnų (jei neturite dėkite daugiau įprasto svogūno)
- 1 svogūno
- 2-3 arb. š. žuvies padažo
- 2 arb. š. rudojo cukraus
- 1.25 puodelio kokoso pieno
- 2 arb. š. sojos padažo
- 1.5 arb. š. ryžių acto
- 1/2 laimo žievelės
- 1/4 puodelio vištienos sultinio
- 2 vištienos krūtinėlių arba panašaus kiekio šlaunelių mėsos
- druskos
- pipirų
- 1.5 puodelio brokolių
- 1.5 puodelio paprikos
- 1 arb. š. džiovinto baziliko
Gaminimas
- Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę su aliejumi.
- Dedame smulkintą česnaką, imbierą bei svogūnus.
- Pakepiname apie 3 minutes ir dedame kario pastą. Kepiname dar apie minutę.
- Dedame kubeliais pjaustytą vištieną, pilame žuvies padažą, cukrų, kokosų pieną, sojos padažą, actą, tarkuotą laimo žievelę ir vištienos sultinį.
- Sumažiname ugnį ir verdame apie 15-20 minučių arba, kol vištiena bus išvirusi.
- Sudedame pjaustytą brokolį, papriką bei džiovintą baziliką.
- Paverdame dar į minutes ir nuimame nuo viryklės.
- Patiekiame su ryžiais, laimo skilteles, raudonuoju kopūstu bei kalendra ant viršaus.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
Parašykite komentarą