
Ingridientai
- 1kg vištienos
- 250g pomidorų padažo
- 4 v.š. sviesto
- 3 skiltelės česnako
- 2 svogūnai
- 1 v.š. Vorčesterio padažo
- 0,5 a.š. kumino (arba kmynų)
- 0,25 a.š. raudonėlio
- 0,5 a.š. čiobrelių
- 400ml alaus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Vištieną pabarstome druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitiname 3 šaukštus sviesto ir sudedame vištieną, kurią švelniai apskrudiname iš visų pusių. Vištieną sudedame į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę dedame šaukštą sviesto ir sudedame supjaustytus svogūnus ir kepame apie 5 minutes. Suminkštėjus svogūnams sudedame smulkintą česnaką, po minutės suberiame čiobrelius, raudonėlį, kuminą, sudedame pomidorų padažą, supilame alų, Vorčesterio padažą, truputį druskos ir pipirų, išmaišome ir sudedame apkeptą vištieną, uždengiame keptuvę ir ant silpnesnės ugnies troškiname apie 45-50 minučių, kol paukština visiškai suminkštėja.
Aluje troškintą vištieną patiekiame šiltą su mėgiamu garnyru.
Parašykite komentarą