
Ingridientai
- 1 antis (1-1,5kg)
- 2 a.š. druskos
- 50g svogūnų laiškų
- 400g verdančio vandens
- 2 v.š. medaus
- 0,5 a.š. cinamono
- 0,5 a.š. imbiero
- 0,25 a.š. čili pipiro prieskonių
- 2 v.š. sauso vyno
- 2 v.š. medaus
- 1 v.š. čili pipiro
- 1 v.š. sojų padažo
- 2 skiltelės česnako
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Antį nuvalome ir gerai įtriname druska ir pipirais (tiek išorę, tiek vidų). Susmulkiname svogūnų laiškus ir sudedame į anties vidų, surišame kojas taip, kad kuo mažesnis tarpas būtų. Dedame antį į kepimo skardą.
Verdantį vandenį sumaišome su medumi ir užpilame ant anties (antis neturėtų būti panardinta į skystį, todėl į skardą su vandeniu statome stovelį ar uždedame groteles, o ant grotelių dedame antį). Kepame antį apie 2 valandas.
Dubenyje sumaišome cinamoną, imbierą, čili pipiro prieskonius, sausą vyną, medų, ir smulkintą čili pipirą, sojų padažą, įspaudžiame česnaką.
Po poros valandų išimame antį ir aptepame ją paruoštu padažu. Kišame atgal į orkaitę ir kepame dar 10-15 minčių didesnėje, 220 laipsnių temperatūroje.
Aštrią keptą antį patiekiame karštą su salotomis.
Parašykite komentarą