• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Aštri kepta antis

2010-12-22 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 1 antis (1-1,5kg)
  • 2 a.š. druskos
  • 50g svogūnų laiškų
  • 400g verdančio vandens
  • 2 v.š. medaus
  • 0,5 a.š. cinamono
  • 0,5 a.š. imbiero
  • 0,25 a.š. čili pipiro prieskonių
  • 2 v.š. sauso vyno
  • 2 v.š. medaus
  • 1 v.š. čili pipiro
  • 1 v.š. sojų padažo
  • 2 skiltelės česnako

Gaminimas


Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Antį nuvalome ir gerai įtriname druska ir pipirais (tiek išorę, tiek vidų). Susmulkiname svogūnų laiškus ir sudedame į anties vidų, surišame kojas taip, kad kuo mažesnis tarpas būtų. Dedame antį į kepimo skardą.
Verdantį vandenį sumaišome su medumi ir užpilame ant anties (antis neturėtų būti panardinta į skystį, todėl į skardą su vandeniu statome stovelį ar uždedame groteles, o ant grotelių dedame antį). Kepame antį apie 2 valandas.
Dubenyje sumaišome cinamoną, imbierą, čili pipiro prieskonius, sausą vyną, medų, ir smulkintą čili pipirą, sojų padažą, įspaudžiame česnaką.
Po poros valandų išimame antį ir aptepame ją paruoštu padažu. Kišame atgal į orkaitę ir kepame dar 10-15 minčių didesnėje, 220 laipsnių temperatūroje.
Aštrią keptą antį patiekiame karštą su salotomis.

Kategorijos:Kalėdiniai ir Kūčių patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai, Šventiniai patiekalai Tagged With: antiena, česnakas, čili pipiras, cinamonas, imbieras, medus, sojų padažas, svogūnų laiškai, vynas

 

Panašūs receptai

Medaus antiena su keptomis daržovėmis
Kepta žąsis
Kepta antis su obuoliais

Previous Post: « Farširuoti kiaušiniais su šprotais
Sekantis įrašas: Velingtono kepsnys »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt