Ingridientai
- Vištienos krūtinėlių – 2vnt
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Mėtų – 15g
- Žirnelių (šaldytų) – 150g
- Balto vyno acto – 3 šaukštai
- Druskos – 1.5 arbatinio šaukštelio
- Juodųjų pipirų (maltų) – 1 arbatinis šaukštelis
- Pupelių (šaldytų) – 150g
- Smidrų – 300g
- Aitriosios paprikos (miltelių) – 1 arbatinis šaukštelis
- Sūrio (Feta) – 80g
Gaminimas
- Į dubenėlį pilame 2 valg. š. aliejaus, 1 valg. š. acto, dedame čili pipirus, pipirus, dalį druskos ir išmaišome.
- Vištienos krūtinėlėse padarome įpjovas, kad atrodytų kaip grotelės. Dedame į marinatą. Gerai apvoliojame iš išminkome, kad pasidengtų marinatu.
- Dedame vištieną į gerai įkaitintą keptuvę. Kepame apie 5-8 minutes, kol abi pusės gražiai apskrus ir vidus bus iškepęs.
- Supjaustome smidrus nedidelėmis 2-3 cm lazdelėmis.
- Į verdantį vandenį dedame šaldytas daržoves su smidrais. Verdame apie 10-15 minučių.
- Į blenderį dedame mėtas, druską, pilame 1 valg. š. aliejaus bei actą.
- Iš verdančio puode pasemiame vieną samtį vandens su daržovėmis ir taip pat dedame į blenderį. Viską gerai sutriname.
- Į lėkštę dedame virtas daržoves, ant viršaus išdėliojame juostelėmis pjaustytą vištieną ir pagardiname mėtine salsa.
- Galiausiai apibarstome fetos sūriu.
- Skanaus!
Parašykite komentarą