Ingridientai
- Citrinų – 1vnt
- Vyno (baltojo) – 2 stiklinės
- česnakų – 10 skiltelių
- Juodųjų pipirų (maltų) – 0.4 arbatinio šaukštelio
- čiobrelių – 0.5 šaukšto
- Vištienos šlaunelių – 4vnt
- Sviesto – 3 šaukštai
- Juodųjų pipirų (maltų) – 0.1 arbatinio šaukštelio
- Medaus – 0.75 šaukšto
- Grietinėlės (36%) – 2 šaukštai
- Druskos – 0.25 arbatinio šaukštelio
- Cukraus (rudojo) – 2 šaukštai
- Kvietinių miltų – 0.75 šaukšto
Gaminimas
- Bus reikalinga keptuvė, kurią galima dėti į orkaitę.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Įtriname paukštieną druska bei pipirais.
- Keptuvėje(kurią galima dėti į orkaitę) ant vidutinės ugnies ištirpiname 2 šaukštus sviesto.
- Sudedame vištieną odele į apačią ir gražiai apskrudiname. Po 3 minutes kiekvieną pusę.
- Išimame vištieną iš keptuvės ir atidedame į šoną.
- Ištirpiname keptuvėje likusį sviestą. Sudedame visas česnakų skilteles ir maišydami gražiai apskrudiname, kol pasidarys gražios auksinės spalvos.
- Supilame vyną ir maišydami nuo dugno nugrandome visus vištienos likučius.
- Įmaišome cukrų, medų bei čiobrelį ir vėl sudedame vištienos gabalėlius.
- Dedame keptuvę į orkaitę ir kepame apie 25-30 minučių, kol vištiena pilnai iškeps.
- Išimame vištieną iš keptuvės, o pačią keptuvę vėl dedame ant viryklės.
- Įmaišome miltus, grietinėlę bei citrinos žievelę ir leidžiame užvirti padažui užvirti bei sutirštėti.
- Nuimame padažą nuo ugnies.
- Patiekiame vištieną su trintomis bulvėmis ir citrinos skiltele.
- Skanaus!
Parašykite komentarą