Ingridientai
- 4 vištos krūtinėlės
- 1 apelsinas
- 4 morkos
- 4 bulvės
- 4 skiltelės česnako
- 4 v.š. sviesto
- 1 a.š. čiobrelių
- druska ir pipirai
- kepimo folija
Gaminimas
Vištienos krūtinėlę pamušame ir pabarstome čiobreliais, druska bei pipirais. Gerai įtriname paukštieną smulkintu česnaku ir paliekame bent 30 minučių šaldytuve.
Apelsiną ir bulves (neluptas) supjaustome plonomis riekėmis.
Morkas nulupame ir supjaustome storais ilgais šiaudeliais (išilgai pjauname į 4 dalis, ir perpjauname pusiau).
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Imame 4 didesnius folijos gabalus ir per vidurį dedame po 1 riekėmis supjaustytą bulvę (paskirstome maždaug vienos krūtinėlės dydžio plote). Ant bulvių dedame paruoštą vištienos krūtinėlę. Ant krūtinėlės dedame apelsino riekeles ir ant viršaus sudedame morkų lazdeles. Uždedame po šaukštą sviesto, dar pabarstome trupučiu druskos ir užlankstome foliją. Sudedame kepsnius su daržovėmis į kepimo indą ir pilame 1-1,5 stiklinės vandens.
Kišame į orkaitę ir kepame apie 40 minučių. Po 40 minučių foliją praplėšiame ir dar 5-10 minučių kepame kol švelniai apskrus viršus.
Patiekdami į lėkštę dedame po vieną vištienos kepsnį su daržovėmis (kartu su folija, kad sviestas liktų).
Parašykite komentarą