Ingridientai
- 1 prancūziškas batonas
- 200g graikinių riešutų
- 100g svogūnų
- 100g salierų lapkočių
- 6 v.š. sviesto
- 70g razinų
- 10 žalių alyvuogių
- 1 žalias obuolys
- 50g petražolių
- 1 a.š. vegetos prieskonių
- 0,5 a.š. pipirų
- 100-200ml sultinio
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant jo suberiame riešutus, kuriuos dedame į orkaitę ir skrudiname apie 4-6 minutes. Paskrudintus riešutus atidedame į šalį.
Įkaitiname keptuvę su 3 šaukštais sviesto ir į ją sudedame mažais kubeliais supjaustytą batoną, kurį ant vidutinės ugnies paskrudiname.
Puode ar labai gilioje keptuvėje išlydome tris šaukštus sviesto ir sudedame smulkintą svogūną, salierus ir kepame apie 5-10 minučių. Suminkštėjus salierui ir svogūnui į puodą sudedame pjaustytą obuolį, razinas, alyvuoges, smulkintas petražoles ir viską užpilame sultiniu (sultinio pilti tiek, kad apsemtu 3/4 ingredientų puode). Suberiame prieskonius, išmaišome ir uždengtame puode ant silpnos ugnies troškiame apie valandą.
Įdaras kalakutui paruoštas. Prieš naudojimą, truputį atvėsiname.
Parašykite komentarą