• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Indiška vištiena – Murg Makhani

2010-06-01 by Kulinarė Palikti komentarą

Indiška vištiena – Murg Makhani

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Svogūnų – 100g
  • Kalendrų – 1g
  • Kalendros miltelių – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Imbierų – 1 arbatinis šauktštelis
  • Vištienos – 100g
  • Vištienos sultinio – 500ml
  • Aitriųjų paprikų (maltų) – 1 arbatinis šauktštelis
  • Natūralaus jogurto – 100g
  • Citrinų – 1vnt.
  • Konservuotų pomidorų – 400g
  • Ciberžolės – 0.25 arbatinio šauktštelio
  • Kumino – 1 arbatinis šauktštelis
  • Kardamonų – 1 arbatinis šauktštelis
  • Gvazdikėlių – 6 šaukšt.
  • Cinamono lazdelių – 1vnt.
  • Lauro lapų – 2vnt.
  • Migdolo riešutų – 5g
  • Daržovių aliejaus – 15ml
  • Česnako skiltelių – 3vnt.
  • Sviesto – 3 šaukštai
  • Juodųjų pipirų (žirnelio) – 10vnt.

Gaminimas

  1. Vištienos gabaliukus apšlakstome citrinos sultimis, užbarstome čili prieskoniais, druska ir valandai paliekame.
  2. Į keptuvę sudedame gvazdikėlius, pipirus, cinamoną, migdolus, lauro lapus ir paskrudiname kol patamsės. Nuėmę nuo ugnies atvėsiname ir sudedame kardamonus. Paskrudintus prieskonius sutriname (jei yra, sumalame kavamale).
  3. Jogurtą sumaišome su pakepintu prieskonių mišiniu, kalendros, kumino ir ciberžolės prieskoniu ir gautą masę pilame ant vištienos. Marinuojame dar 1 valandą.
  4. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus, kepame, kol svogūnai pagels, tada sudedame česnaką ir imbierą, kepame dar minutę.
  5. Sudedame vištieną (jogurtinio marinato nepilame) ir 5-8 minutes kepame vištieną. Vištienai apkepus sudedame pomidorus, sultinį ir jogurtinį padažą. Troškiname paukštieną, kol suminkštės.
  6. Indelyje išlydome sviestą ir jį užpilame ant vištienos.
  7. Patiekiant pabarstyti smulkintais kalendrų lapeliais.

Kategorijos:Indų, Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai Tagged With: ciberžolė, kardamonas, karštieji patiekalai, prieskoniai, vištiena

 

Panašūs receptai

Indiška vištiena Murgh Makhani
Paprastas vištienos karis su daržovėmis
Paprastas vištienos karis su daržovėmis
Troškintos anties kulšelės
Nuo kaulo byrančios troškintos anties kulšelės

Previous Post: « Vengriška guliašo sriuba
Sekantis įrašas: Garam masala »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt