Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 100g
- Kalendrų – 1g
- Kalendros miltelių – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Imbierų – 1 arbatinis šauktštelis
- Vištienos – 100g
- Vištienos sultinio – 500ml
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 1 arbatinis šauktštelis
- Natūralaus jogurto – 100g
- Citrinų – 1vnt.
- Konservuotų pomidorų – 400g
- Ciberžolės – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Kumino – 1 arbatinis šauktštelis
- Kardamonų – 1 arbatinis šauktštelis
- Gvazdikėlių – 6 šaukšt.
- Cinamono lazdelių – 1vnt.
- Lauro lapų – 2vnt.
- Migdolo riešutų – 5g
- Daržovių aliejaus – 15ml
- Česnako skiltelių – 3vnt.
- Sviesto – 3 šaukštai
- Juodųjų pipirų (žirnelio) – 10vnt.
Gaminimas
- Vištienos gabaliukus apšlakstome citrinos sultimis, užbarstome čili prieskoniais, druska ir valandai paliekame.
- Į keptuvę sudedame gvazdikėlius, pipirus, cinamoną, migdolus, lauro lapus ir paskrudiname kol patamsės. Nuėmę nuo ugnies atvėsiname ir sudedame kardamonus. Paskrudintus prieskonius sutriname (jei yra, sumalame kavamale).
- Jogurtą sumaišome su pakepintu prieskonių mišiniu, kalendros, kumino ir ciberžolės prieskoniu ir gautą masę pilame ant vištienos. Marinuojame dar 1 valandą.
- Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus, kepame, kol svogūnai pagels, tada sudedame česnaką ir imbierą, kepame dar minutę.
- Sudedame vištieną (jogurtinio marinato nepilame) ir 5-8 minutes kepame vištieną. Vištienai apkepus sudedame pomidorus, sultinį ir jogurtinį padažą. Troškiname paukštieną, kol suminkštės.
- Indelyje išlydome sviestą ir jį užpilame ant vištienos.
- Patiekiant pabarstyti smulkintais kalendrų lapeliais.
Parašykite komentarą