Tandoori vištiena:
Ingridientai
- 450g vištienos šlaunelių be odelių ir be kaulų
- 4 valg. š. Graikiško jogurto
- 2 valg. š. avinžirnių miltų
- 4 česnako skiltelių
- 1 valg. š. imbiero
- 1 žalias čili
- 1 arb. š. paprikos miltelių
- 0.5 arb. š. aitriosios paprikos miltelių
- 0.5 arb. š. garam masala prieskonių
- 1 arb. š. maltos kalendros
- 1 arb. š. malto kumino
- 0.5 arb. š. cinamono
- 0.25 arb. š. šafrano
- 1 arb. š. druskos
Murgh Makhani:
Ingridientai
- 1.5 valg. š. sviesto
- 5 kardamonų
- 1 cinamono lazdelės
- 4 gvazdikėlių
- 1 svogūno
- 1 valg. š. imbiero
- 2 žaliųjų čili pipirų
- 0.75 arb. š. paprikos miltelių
- 0.25 arb. š. aitriųjų paprikų miltelių
- 0.5 arb. š. garam masala prieskonių
- 3 arb. š. pomidorų pastos
- 1 arb. š. maltos kalendros
- 200ml grietinėlės
- 2 arb. š. medaus
- 3 valg. š. saliero lapų
- 2 valg. š. šviežios kalendros
- 1 arb. š. Druskos
- 0.5 citrinos
Gaminimas
- Blenderyje sutriname imbierą, česnakus ir čili pipirus.
- Dubenyje sumaišome jogurtą bei miltus iki vientisos masės.
- Dedame imbiero, česnakų bei čili pastą. Beriame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
- Į masę dedame nedideliais gabalėliai pjaustytas vištienos šlauneles ir gerai išmaišome, kad pasidengtų marinatu.
- Leidžiame pasimarinuoti bent kelias valandas arba per naktį.
- Sudrėkiname medinius iešmelius ir ant jų suveriame vištienos gabalėlius. Išdėliojame ant grotelių arba kepimo skardoje ir dedame į orkaitę.
- Kepame apie 20-25 minutes, kas 10 minučių aptepdami sviestu ir apversdami iešmelius.
- Kol vištiena kepa, puode ištirpiname sviestą. Dedame kardamoną, cinamono lazdelę, ir gvazdikėlius.
- Pakepiname apie 20 sekundžių ir sudedame svogūnus. Pakepiname apie 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, kol suminkštės ir lengvai paruduos.
- Dedame tarkuotą imbierą bei pjaustytus žaliuosius čili pipirus. Ir dar pakepiname apie minutę.
- Beriame paprikos prieskonius, garam masala, maltą kalendrą ir pomidorų pastą. Gerai išmaišome ir leidžiame pavirti porą minučių.
- Nuolat maišydami dalimis pilame grietinėlę, kol viskas gerai išsimaišys. Leidžiame užvirti ir paliekame 2-3 minutes.
- Jei matome, kad karis per tirštas, tuomet įpilame šiek tiek vandens. Dedame medų, šviežią kalendrą bei salierus.
- Galiausiai sudedame iškeptus vištienos gabaliukus, viską gerai išmaišome ir leidžiam dar pavirti apie 8-10 minučių. Jei reikia, pagardiname druska. Įspaudžiame citrinos sulčių
- Patiekiame su kalendra bei indiška duona.
- Skanaus!
Parašykite komentarą