• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Indiška vištiena Murgh Makhani

2019-07-16 by Kulinarė Palikti komentarą

Tandoori vištiena:

Ingridientai

  • 450g vištienos šlaunelių be odelių ir be kaulų
  • 4 valg. š. Graikiško jogurto
  • 2 valg. š. avinžirnių miltų
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 valg. š. imbiero
  • 1 žalias čili
  • 1 arb. š. paprikos miltelių
  • 0.5 arb. š. aitriosios paprikos miltelių
  • 0.5 arb. š. garam masala prieskonių
  • 1 arb. š. maltos kalendros
  • 1 arb. š. malto kumino
  • 0.5 arb. š. cinamono
  • 0.25 arb. š. šafrano
  • 1 arb. š. druskos

Murgh Makhani:

Ingridientai

  • 1.5 valg. š. sviesto
  • 5 kardamonų
  • 1 cinamono lazdelės
  • 4 gvazdikėlių
  • 1 svogūno
  • 1 valg. š. imbiero
  • 2 žaliųjų čili pipirų
  • 0.75 arb. š. paprikos miltelių
  • 0.25 arb. š. aitriųjų paprikų miltelių
  • 0.5 arb. š. garam masala prieskonių
  • 3 arb. š. pomidorų pastos
  • 1 arb. š. maltos kalendros
  • 200ml grietinėlės
  • 2 arb. š. medaus
  • 3 valg. š. saliero lapų
  • 2 valg. š. šviežios kalendros
  • 1 arb. š. Druskos
  • 0.5 citrinos
 

Gaminimas

  1. Blenderyje sutriname imbierą, česnakus ir čili pipirus.
  2. Dubenyje sumaišome jogurtą bei miltus iki vientisos masės.
  3. Dedame imbiero, česnakų bei čili pastą. Beriame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
  4. Į masę dedame nedideliais gabalėliai pjaustytas vištienos šlauneles ir gerai išmaišome, kad pasidengtų marinatu.
  5. Leidžiame pasimarinuoti bent kelias valandas arba per naktį.
  6. Sudrėkiname medinius iešmelius ir ant jų suveriame vištienos gabalėlius. Išdėliojame ant grotelių arba kepimo skardoje ir dedame į orkaitę.
  7. Kepame apie 20-25 minutes, kas 10 minučių aptepdami sviestu ir apversdami iešmelius.
  8. Kol vištiena kepa, puode ištirpiname sviestą. Dedame kardamoną, cinamono lazdelę, ir gvazdikėlius.
  9. Pakepiname apie 20 sekundžių ir sudedame svogūnus. Pakepiname apie 5-7 minutes ant vidutinės ugnies, kol suminkštės ir lengvai paruduos.
  10. Dedame tarkuotą imbierą bei pjaustytus žaliuosius čili pipirus. Ir dar pakepiname apie minutę.
  11. Beriame paprikos prieskonius, garam masala, maltą kalendrą ir pomidorų pastą. Gerai išmaišome ir leidžiame pavirti porą minučių.
  12. Nuolat maišydami dalimis pilame grietinėlę, kol viskas gerai išsimaišys. Leidžiame užvirti ir paliekame 2-3 minutes.
  13. Jei matome, kad karis per tirštas, tuomet įpilame šiek tiek vandens. Dedame medų, šviežią kalendrą bei salierus.
  14. Galiausiai sudedame iškeptus vištienos gabaliukus, viską gerai išmaišome ir leidžiam dar pavirti apie 8-10 minučių. Jei reikia, pagardiname druska. Įspaudžiame citrinos sulčių
  15. Patiekiame su kalendra bei indiška duona.
  16. Skanaus!

Kategorijos:Indų, Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai, Virtuvės

 

Panašūs receptai

Garam masala
Garam masala
Indiška vištiena – Murg Makhani
Indiška vištiena – Murg Makhani
Agurkinė raita
Agurkinė raita

Previous Post: « Krevetės su smidrais
Sekantis įrašas: Auksinė vištiena su mėtine salsa »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt