Ingridientai
- 1 višta
- 3 žalios paprikos
- 8 pomidorai
- 4-5 svogūnai
- 200ml raudono sauso vyno
- 3 v.š. cukraus
- 50g alyvuogių
- 100g razinų
- 0,25 a.š. maltų gvazdikėlių
- 200ml vandens
- 2 v.š. miltų
- 2 v.š. riebalų (sviesto ar aliejaus)
- druska ir pipirai
Gaminimas
Vištą nuvalome, supjaustome ir pabarstome druska bei pipirais. Paprikas apsviliname ant ugnies (sviliname tiek, kad susidarytų pūslės), nulupame odą ir išimame sėklas ir supjaustome. Supjaustome ir svogūnus bei pomidorus.
Į gilią keptuvę ar puodą dedame 2 šaukštus riebalų ir jiems įkaitus sudedame vištieną, kurią iš visų pusių paskrudiname ant stiprios ugnies.
Į keptuvę su apskrudusia vištiena sudedame svogūnus, pomidorus bei paprikas ir kepame dar 4 minutes.
Po 4 minučių pilame vyną, beriame cukrų, gvazdikėlius, razinas, alyvuoges, truputį druskos ir pipirų, viską gerai išmaišome ir 5 minutes ant nedidelės ugnies troškiname. Nugaravus trupučiui vyno supilame 200ml vandens ir tada ant silpnos ugnies troškiname apie 50 minučių.
Baigiant troškinti imame 3-4 šaukštus sultinio iš keptuvės ir sumaišome su miltais. Vištieną išimame iš keptuvės ir sudedame į dubenį. Pilame į keptuvę miltus su sultiniu ir viską išmaišome, kaitiname apie 1-2 minutes,kol padažas sutirštėja. Sudedame atgal vištieną, pamaišome ir nuimame nuo ugnies.
Ispaniškai troškintą vištieną patiekiame šiltą su mėgiamu garnyru.
Parašykite komentarą