Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Vištienos – 1000g
- Sauso balto vyno – 200ml
- Petražolių – 200g
- Alyvuogių aliejaus – 200ml
- Parmezano sūrio – 70g
- Konservuotų pomidorų – 500g
- Bazilikų – 70g
- Paprikų – 3vnt.
- Česnako skiltelių – 5vnt.
- Raudonųjų svogūnų – 2vnt.
Gaminimas
- Susmulkiname petražoles ir sumaišome kartu su pjaustytu česnaku bei bazilikais.
- Atskirai supjaustome ir sumaišome svogūnus ir paprikas.
- Į kepimo skardą pilame aliejų ir tolygiai paskirstome.
- Sudedame vištieną, pabarstome ją druska ir pipirais ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
- Po 15 minučių išimame vištieną, apverčiame ją, ant viršaus suberiame paprikas su svogūnais, užbarstome petražoles su česnakais, pilame vyną ir dedame atgal į orkaitę 15 minučių.
- Po 15 minučių daržoves su vištiena išmaišome ir vėl dedame kepti 15 minučių.
- Apskrudus daržovėms išimame kepimo skardą su vištiena ir ant viršaus tolygiai supilame pomidorus, kuriuos prieš tai rankomis susmulkiname (suspaudome).
- Uždengiame skardą folija ir dedame į orkaitę, kur kepame 20 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
- Itališkai keptą vištieną “kakiatore” patiekiame šiltą paskanintą tarkuotu parmezano sūriu.
Parašykite komentarą