Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
- Citrinos sulčių – 80ml
- Vištienos sultinio – 100ml
- Petražolių – 70g
- Kvietinių miltų – 150g
- Kaparėlių – 50g
- Sviesto – 6 arb. šaukšt.
- Vištienos krūtinėlės – 2vnt.
Gaminimas
- Kaparėlius nuplauname ir pamerkiame vandenyje 10 minučių, kad neliktų marinato skonio.
- Miltus suberiame į lėkštę ir sumaišome su 0,5 arb. š. druskos bei trupučiu pipirų.
- Vištienos krūtinėles pjauname pusiau į dvi dalis ir apvoliojame miltuose.
- Keptuvėje išlydome 2 šaukštus sviesto su 3 šaukštais aliejaus.
- Įkaitus riebalams sudedame vištienos krūtinėlę, kurią kepame po 3 minutes iš abiejų pusių, kol švelniai pagelsta.
- Sudedame kitus du gabaliukus vištienos su 2 šaukštais sviesto ir aliejaus. (Jei keptuvė pakankamai didelė, kad tilptų 4 kepsniai, tada iškart išlydome 4 šaukštus sviesto su 4 šaukštais aliejaus). Iškeptą vištieną dedame į atskirą lėkštę.
- Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vištiena, pilame sultinį ir citrinų sultis, išmaišome su likusiais riebalais ir sudedame kaparėlius. Ant silpnos ugnies kaitiname padažą apie 17-10 minučių, kol nugaruoja didesnė dalis sultinio su citrinų sultimis.
- Į likusį padažą dedame 2 šaukštus sviesto, suberiame smulkintas petražoles ir kepame ant silpnos ugnies apie 4 minutes (neleidžiame sviestui užvirti).
- Patiekdami į lėkštę dedame keptą vištienos krūtinėlę ir pilame ant viršaus padažą.
- Itališkai keptą vištieną “Pikata” galime patiekti su ryžių ar bulvių garnyru, o papuošimui uždėti skiltelę citrinos.
- Skanaus!
Parašykite komentarą