• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Itališkai kepta vištiena „Pikata“

2010-12-01 by Kulinarė Palikti komentarą

Itališkai kepta vištiena "Pikata"

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
  • Citrinos sulčių – 80ml
  • Vištienos sultinio – 100ml
  • Petražolių – 70g
  • Kvietinių miltų – 150g
  • Kaparėlių – 50g
  • Sviesto – 6 arb. šaukšt.
  • Vištienos krūtinėlės – 2vnt.

Gaminimas

  • Kaparėlius nuplauname ir pamerkiame vandenyje 10 minučių, kad neliktų marinato skonio.
  • Miltus suberiame į lėkštę ir sumaišome su 0,5 arb. š. druskos bei trupučiu pipirų.
  • Vištienos krūtinėles pjauname pusiau į dvi dalis ir apvoliojame miltuose.
  • Keptuvėje išlydome 2 šaukštus sviesto su 3 šaukštais aliejaus.
  • Įkaitus riebalams sudedame vištienos krūtinėlę, kurią kepame po 3 minutes iš abiejų pusių, kol švelniai pagelsta.
  • Sudedame kitus du gabaliukus vištienos su 2 šaukštais sviesto ir aliejaus. (Jei keptuvė pakankamai didelė, kad tilptų 4 kepsniai, tada iškart išlydome 4 šaukštus sviesto su 4 šaukštais aliejaus). Iškeptą vištieną dedame į atskirą lėkštę.
  • Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vištiena, pilame sultinį ir citrinų sultis, išmaišome su likusiais riebalais ir sudedame kaparėlius. Ant silpnos ugnies kaitiname padažą apie 17-10 minučių, kol nugaruoja didesnė dalis sultinio su citrinų sultimis.
  • Į likusį padažą dedame 2 šaukštus sviesto, suberiame smulkintas petražoles ir kepame ant silpnos ugnies apie 4 minutes (neleidžiame sviestui užvirti).
  • Patiekdami į lėkštę dedame keptą vištienos krūtinėlę ir pilame ant viršaus padažą.
  • Itališkai keptą vištieną „Pikata“ galime patiekti su ryžių ar bulvių garnyru, o papuošimui uždėti skiltelę citrinos.
  • Skanaus!

Kategorijos:Patiekalai ir jų receptai, Paukštienos patiekalai Tagged With: aliejus, citrina, kaparėliai, miltai, petražolė, sultinys, sviestas, vištiena, vištienos krūtinėlė

 

Panašūs receptai

Orkaitėje kepta traški vištiena
Orkaitėje kepta traški vištiena
Sultinga anties krūtinėlė
Sultinga anties krūtinėlė
Vištienos krūtinėlė, troškinta grietinėlės ir grūdėtų garstyčių padaže
Vištienos krūtinėlė, troškinta grietinėlės ir grūdėtų garstyčių padaže

Previous Post: « Itališkas Arabiata (arabiatta) padažas
Sekantis įrašas: Avokadų užtepėlė »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt