Ingridientai
- 400g kalakutienos šlaunėlių mėsos
- 100g geltonųjų šparaginių pupelių
- 3 šviežio saliero lapkočiai
- 3 skiltelės česnako
- 200g geltonosios cukinijos
- 30g petražolių
- 0,25 a.š. gelsvės
- 250g grietinėlės
- 1 v.š. miltų
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Kalakutieną supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame į keptuvę, įkaitintą su pora šaukštų aliejaus. Kepame ant nedidelės ugnies apie 10 minučių dažnai maišydami. Apkeptus gabaliukus išimame iš keptuvės.
Salierą supjaustome (žalias lapuotas viršūnes atidedame), česnaką sutriname, o šparagines pupeles perpjauname pusiau. Cukiniją plonais supjaustome griežinėliais.
Į keptuvę pilame 2-3 v.š. aliejaus ir sudedame salierą bei pupeles, kepame apie 5-6 minutes ant stipresnės ugnies labai dažnai maišydami. Sudedame česnaką bei cukiniją ir dar keletą minučių kepame.
Į keptuvę su apkepusiomis daržovėmis beriame miltus, druskos ir pipirų, sukapotus salierų žalius lapelius, petražoles, viską išmaišome ir užpilame grietinėle. Padažą ant silpnos ugnies kaitiname apie 3-4 minutes.
Į padažą sudedame kalakutieną ir gelsvės prieskonius, išmaišome ir dar 5-7 minutes troškiname.
Kalakutieną su salierais bei šparaginėmis pupelėmis patiekiame šiltą su virtomis bulvėmis.
Skanaus!
Parašykite komentarą