Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Grietinės (30%) – 150g
- Česnakų – 10g
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Pieno – 50ml
- Vištienos sultinio – 200ml
- Petražolių – 50g
- Parmezano sūrio – 100g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Džiūvėsėlių – 50g
- Svogūnų laiškų – 100g
- Kvietinių miltų – 2 šaukštai
- Kalakutienos faršo – 500g
- Shiitake grybų – 200g
- Makaronų (Rotini) – 500g
Gaminimas
- Į keptuvę įpilame aliejaus ir sudedame smulkintus svogūnų laiškus bei pjaustytus šitaki grybus. Kepame apie 5 minutes, pabarstome druska bei pipirais. Į kepančius grybus sudedame miltus ir supilame sultinį. Uždengiame dangčių ir troškiname dar 10 minučių.
- Dubenėlyje džiūvėsius užmerkiame piene ir leidžiame pastovėti apie 10minučių.
- Tuo metu į kalakutienos faršą įmušame kiaušinį, sudedame 50g parmezano sūrio, truputį svogūnų laiškų, druskos, pipirų, petražoles ir gerai išminkome mėsą su prieskoniais.
- Iš paruošto kalakutienos faršo formuojame kukulius, pamirkome džiūvėsiuose (su pienu) ir dedame į grybų padažą.
- Sudėjus visus kukulius, dedame grietinę, uždengę indą ir troškiname apie 10 minučių.
- Į lėkštę dedame, pagal nurodymus ant pakuotės, išvirtus makaronus, ant viršaus dedame kukulius ir užpilame padažo ir pabarstome parmezano sūriu.
Parašykite komentarą