Ingridientai
*700g vištienos kepenėlių
*1 svogūnas
*150g sviesto
*4 v.š. grietinės
*aliejus
*1 kiaušinis
*druska ir pipirai
*3 skiltelės česnako
*2 v.š. džiūvėsių
Gaminimas
Vištienos kepenėles išverdame ir perplauname. Atvėsusias kepenėles sumalame ir dubenyje sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsiais ir smulkintu česnaku. Beriame druskos ir pipirų, rankomis išminkome ir bent pusvalandžiui paliekame, kad įsigertų prieskoniai.
Puode išlydome sviestą ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame apie 4 minutes. Po 4 minučių dedame grietinę ir išmaišome. Ant silpnos ugnies dar kepame svogūnus apie 2 minutes ir nuimame puodą nuo ugnies.
Įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus. Drėgnomis rankomis iš maltų kepenėlių formuojame nedidelius kotletukus, kuriuos dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Iškeptus kotletukus dedame į puodą su sviesto ir grietinės padažu ir ant vidutinės ugnies 10 minučių troškiname.
Kepenėlių kotletukus patiekiame karštus su bulvių koše ir salotomis.
Vytautas
man regis tai labai skanu ir paprasta
Vytautas
visiems gero apetito